Obrácený hruškový koláč | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Obrácený hruškový koláč

Obrácený koláč

Forma na koláč vyložená hruškami posypanými cukrem, skořicí, citronovou kůrou a přelitými těstíčkem z ušlehaného sněhu, žloutků, mouky a másla.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 lžícecukr
1 lžičkaskořice
1 lžícestrouhanka
2 lžícemáslo
3 ksvejce
3 lžícecukr
3 lžícemouka polohrubá
6 kshruška

na formu

1 lžícemáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.

Formu vymažte máslem, vysypte strouhankou v silnější vrstvě a pokapejte máslem.

2.

Na ni navrstvěte plátky hrušek, posypte cukrem a skořicí, případně i nastrouhanou citronovou kůrou.

3.

Oddělte žloutky od bílků.

4.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

5.

Do něj vmíchejte žloutky, mouku a přikapejte máslo.

6.

Těstíčko vlijte na hrušky a ve středně vyhřáté troubě upečte.

7.

Upečený koláč vyklopte na tác a pocukrujte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 593,4kJ 6 028,7kJ
Bílkoviny 2,7g 27,7g
Tuky 5,9g 59,7g
Sacharidy 20g 203,1g
Cholesterol 98mg 996mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz