Kombinace hrušek, perníku a kakaa je originální a rozhodně nebudete litovat, když si kousek dáte třeba k snídani.
Autor receptu: Redakce
Hladkou mouku prosejte do mísy, přidejte prášek do perníku, pudinkový prášek, krupicový a vanilkový cukr a kakao a dobře promíchejte.
Přilijte olej, mléko, med a nakonec žloutky. Bílky vyšlehané do sněhu opatrně vmíchejte do těsta.
Kulatou dortovou formu vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Hotové těsto vlijte do formy a pečte ho 40 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů C.
Mezitím oloupejte hrušky a povařte je krátce ve vodě s cukrem nebo javorovým sirupem, můžete zakápnout sladkým bílým vínem.
Upečený dort vyjměte z formy, doprostřed rozmístěte hrušky a nakonec ozdobte šlehačkou a mandlovými lupínky.
Hodnotit recept:
Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.
Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.
Obsahuje | 100g | 1 porce |
Energie | 1 191,6kJ | 1 736,7kJ |
Bílkoviny | 5,5g | 8g |
Tuky | 5,1g | 7,5g |
Sacharidy | 56,2g | 81,8g |
Cholesterol | 49,7mg | 72,5mg |
Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.
Aerobik | -- |
Běh | -- |
Plavání | -- |
Sex | -- |
Jízda na kole | -- |
Tanec | -- |
Žehlení | -- |
Rukolová polévka s kozím sýrem
Pečené kuře s bylinkovou nádivkou
Plněný krůtí řízek Romana Pauluse
Pravý vídeňský řízek podle Jaroslava Sapíka
Slané muffiny se sýrem cottage