Gratinovaný květák se sýrem
Zapečený květák je mnohem větší lahůdka, než byste si mysleli.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kskvěták
2 ksvejce
60 gsýr strouhaný
50 mlsmetana 12%
3 polévková lžícemouka polohrubá
40 gmáslo
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 25
1.
Květák očistěte, omyjte a uvařte v osolené vodě dopoloměkka. Vychladlý květák nasekejte nahrubo a rozložte do tukem vymazané zapékací mísy.
2.
Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte smetanou a povařte na hustou kaši. Vmíchejte žloutky a tuhý sníh vyšlehaný z bílků.
3.
Směs nalijte na květák, posypejte jemně nastrouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zapečte na 170 °C dorůžova.
Hodnotit recept: