Gratinovaný květák se sýrem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Gratinovaný květák se sýrem

40 min. | hlavní chod | 965 kJ/porce | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Zapečený květák je mnohem větší lahůdka, než byste si mysleli.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kskvěták
2 ksvejce
60 gsýr strouhaný
50 mlsmetana 12%
3 polévková lžícemouka polohrubá
40 gmáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 25
1.

Květák očistěte, omyjte a uvařte v osolené vodě dopoloměkka. Vychladlý květák nasekejte nahrubo a rozložte do tukem vymazané zapékací mísy.

2.

Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte smetanou a povařte na hustou kaši. Vmíchejte žloutky a tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

3.

Směs nalijte na květák, posypejte jemně nastrouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zapečte na 170 °C dorůžova.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz