Zelné závitky s mletým masem
Skvělé podzimní jídlo za pár korun.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Zelí omyjeme, osušíme, odlomíme svrchní větší listy, vyřízneme z nich tvrdý košťál a na 2 minuty je ponoříme do vroucí vody. Pak je necháme vychladnout.
V kastrolu zpěníme na 2 lžících oleje mleté maso přidáme zbytek nakrouhaného zelí, pokrájená rajčata , směs ochutíme kořením a solí a za stálého míchání krátce podusíme.
Pak směsí naplníme zelné listy, pevně je stočíme a převážeme potrevinářským provázkem. Pekáč vymažeme zbytkem oleje, nalijeme do něj drcená rajčata i se šťávou, přidáme česnek, bylinky, vývar a pak navrch rozložíme zelné závitky a pár tekných plátků másla.
Pečeme pod pokličkou zhruba 15 minut při teplotě 180 °C, pak závitky odkryjeme a krátce dopečeme, až budou mít lehce nazlátlou barvu.
Hodnotit recept: