Tvarohový koláč s jablky
Je sveží, skvělý a plný podzimních jablek.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těsto
Postup přípravy
Tvaroh rozmíchejte s olejem, mlékem a vanilkovým i obyčejným cukrem dohladka.
Mouku prosejte s práškem do pečiva, přidejte k tvarohové hmotě a vypracujte hladké těsto. Dvě třetiny z něj nalijte do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
Oloupaná jablka nakrájejte na tenké plátky. Poklaďte jimi těsto a posypejte je skořicovým cukrem.
Na náplň rozšlehejte mléko se žloutky, cukrem a citronovou kůrou. Z bílků ušlehejte sníh, vmíchejte ho do mléčné hmoty a rozetřete na jablka.
Zbylé těsto rozválejte, nakrájejte na proužky, stočte je a vytvořte na povrchu koláče mřížku. V troubě vyhřáté na 180 °C ho pečte asi 40 minut.
Hodnotit recept: