Řízky v bylinkové krustě
Díky bylinkám bude řízek nejen krásně vypadat, ale i skvěle chutnat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 ksprsa kuřecí
3 plátekchléb toastový
1 svazečekpažitka
1 svazečekpetrželka kadeřavá
25 gsýr parmezán
1 ksvejce
3 polévková lžícemouka hladká
4 polévková lžícemáslo přepuštěné
podle chuti
pepř barevný drcený
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.
Prsa dejte do fólie a naklepejte je, aby měla všude tloušťku asi 1 cm, pak je osolte a opepřete.
2.
Toustový chléb nakrájejte na kostky, bylinky posekejte nahrubo a vše dejte do mixéru.
3.
Rozmixujte tak, aby byly ještě vidět kousky, ne tedy úplně najemno, a vmíchejte nastrouhaný sýr.
4.
Řízky zlehka obraťte v mouce, protáhněte je rozkvedlaným vejcem se špetkou soli a nakonec v bylinkové strouhance.
5.
Řízky smažte asi 4 až 5 minut z každé strany.
Hodnotit recept: