Brambory plněné šunkou a pórkem
Tuto levnou večeři si zamilujete.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Brambory omyjte pod studenou tekoucí vodou a i se slupkou je uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím si připravte náplň.
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky, šunku nakrájejte na kostičky, pórek na půlkolečka. Na pánvi rozpalte sádlo a orestujte na něm šunku společně s česnekem a pórkem, přidejte najemno nastrouhaný křen a trochu majoránky.
Vše krátce opečte a zalejte smetanou. Podle chuti osolte a opepřete, promíchejte a odstavte z plamene.
Zchladlé brambory překrojte na poloviny a vydlabejte z nich vnitřky. Ty můžete přimíchat k šunkové směsi.
Hmotou naplňte půlky brambor, přeložte je na plech nebo do pekáčku vyloženého papírem na pečení nebo vymazaného sádlem.
Na každou bramboru položte snítku tymiánu, pokapejte studenou vodou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut.
Po této době posypejte brambory nastruhaným tvrdým sýrem a ještě asi pět minut dopečte, dokud se sýr neroztaví. Servírujte s listovým salátem.
Hodnotit recept: