Pečené provensálské brambory | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pečené provensálské brambory

40 min. | hlavní chod | 691 kJ/porce | 4 porce

Jsou rychlé, levné a dokonale voní Francií.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
800 gbrambory
4 stroužekčesnek
4 snítkatymián
6 snítkarozmarýn

podle potřeby

sůl hrubá
pepř barevný drcený
olej olivový

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 30
1.

Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Brambory pečlivě omyjte a nakrájejte na měsíčky.

2.

Pekáček nebo zapékací mísu vymažte olejem a rozložte do ní brambory. Posypejte je nasekaným česnekem a lístky tymiánu (větvičky rozemněte mezi prsty), podle chuti osolte a opepřete.

3.

Na brambory dále rozdělte snítky rozmarýnu a na závěr vše pokapejte olejem. Vložte do předehřáté trouby a pečte na 180°C asi 30 minut, dokud brambory nezezlátnou. Ihned servírujte.

4.

Jako příloha se skvěle hodí zeleninový salát s dresinkem z olivového oleje, medu a vinného octa.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz