Rajčatová polévka se sušenou šunkou
Rajčata,bazalka a sušená šunka může vytvořit skvělou trojku. Tahle polévka vám určitě zachutná!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Rajčata a čerstvou bazalku omyjte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
Cibule oloupejte a nakrájejte najemno. Ve větším kastrolu rozpalte olivový olej a nechte na něm dosklovata orestovat nakrájené cibule.
Přidejte pokrájená rajčata, natrhanou bazalku, kuličky nového koření a bobkové listy, přiklopte poklicí a nechte pár minut dusit.
Pak vložte pasírovaná rajčata, vše zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem a opět nechte chvilku provařit.
Polévku odstavte z plamene a důkladně rozmixujte ponorným mixérem. Vraťte ji na plotnu, dochuťte solí, mletým pepřem a třtinovým cukrem.
Podávejte v miskách, každou porci ozdobte lístky bazalky a sušenou šunkou pancetta - plátky osmahněte dokřupava na rozpáleném oleji.
Nakonec můžete přidat i lžíci strouhaného parmazánu
Hodnotit recept: