Polévka ze zelených fazolek aneb Bohnenschlupp
Lehká polévka z čerstvých fazolek, cibule a brambor, zvírazněná chutí slaniny s trochou zakysané smetany.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kscibule kuchyňská
100 gslanina
150 gbrambory
30 gmáslo
podle chuti
sůl
smetana zakysaná
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 25
1.
Fazolky očistěte, omyjte a případně nakrájejte na menší kousky.
2.
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno.
3.
Spolu s fazolkami cibuli opečte na másle.
4.
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky.
5.
Přidejte je k fazolkám, podlijte vodou, osolte a vařte doměkka.
6.
Slaninu nakrájejte na kostičky, opečte.
7.
Spolu s výpekem ji dejte do polévky.
8.
Na závěr přidejte zakysanou smetanu podle chuti a ihned podávejte.
Hodnotit recept: