Vepřové maso zapečené s houbami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřové maso zapečené s houbami

60 min. | hlavní chod | 1 864 kJ/porce | 4 porce

Skvělý oběd z jednoho pekáče inspirovaný švýcarskou kuchyní.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
700 gvepřová plec bez kosti
500 gšpecle
600 ghouby
2 svazečekcibule jarní
250 mlsmetana ke šlehání
150 mlvývar
3 polévková lžícemáslo
1 hrstlibeček
200 gsýr strouhaný

podle chuti

sůl
pepř barevný drcený
kmín mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 40
1.

Pokud máte špecle sušené, uvařte je podle návodu na obalu (chlazené můžete přidat i bez vaření).

2.

Na másle opečte pokrájené houby, vhoďte do nich po částech maso nakrájené na kostky, a když se zatáhne, zalijte ho vývarem. Pak ochutnejte, a je-li potřeba, osolte a přidejte pepř a kmín.

3.

Do zapékací mísy vhoďte masovou směs, přidejte na kolečka pokrájenou jarní cibulku a špecle, zalijte smetanou.

4.

Důkladně promíchejte, posypejte sýrem a pečte při 180 °C asi 20 minut, nebo dokud sýr na povrchu nezezlátne.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz