Lehká bramboračka s hříbky
Snažíte se zhubnout, ale máte chuť na bramboračku? Dejte si její odlehčenou verzi.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžícemáslo
1 polévková lžíceolej
1 kscibule kuchyňská
1 ksceler
1 lvývar zeleninový
1 snítkatymián
1 kslist bobkový
1 lžičkamajoránka sušená
1 kspetržel
3 stroužekčesnek
3 ksmrkev
4 ksbrambory
400 ghouby
5 kuličkakoření nové
5 kuličkapepř černý celý
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.
Na oleji s máslem osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli. Až zezlátne, přidejte k ní na plátky nakrájený česnek.
2.
Nechte osmahnout i plátky brambor, kolečka mrkve, kostky celeru a petržele a houby, přidejte koření a vše zalijte vývarem.
3.
Nechte vařit, dokud brambory nezměknou. Vylovte koření a můžete podávat.
4.
Pokud máte rádi polévku hustou, ale držíte dietu, rozmixujte ji na krém - brambory a zelenina ji krásně zahustí.
Hodnotit recept: