Plody moře v těstíčku
Kroužky z olihní obalované v těstíčku a smažené dozlatova. Podáváme s plátky citronu a snítky petrželky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 hrstnať petrželová
1 lžičkasůl
1 kscitrón
120 gmouka hladká
175 mlvoda
2 ksvejce
450 goliheň kroužky
podle potřeby
olej
Postup přípravy
Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 2
1.
Mouku prosejte do mísy a osolte.
2.
Přidejte ušlehaná vejce a polovinu vody (nebo sodovky), ušlehejte hladké těstíčko.
3.
Ve fritovacím hrnci nebo v pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje.
4.
Rozmražené kroužky postupně obalujte v těstíčku
5.
Smažte v oleji 1–2 minuty ze všech stran dozlatova.
6.
Vyjměte je na vrstvu papírových utěrek.
7.
Podávejte horké, obložené pláty citronu a snítkami petrželky.
Hodnotit recept: