Masové kuličky v rajské omáčce
Budou skvělé s bagetou nebo dlouhými plochými těstovinami. A druhý den chutnají samozřejmě ještě lépe.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
podle chuti
Postup přípravy
Neoloupaný česnek vhoďte do oleje a zahřejte ho. Když se rozvoní, přidejte na klínky nakrájenou cibuli a opečte ji.
Pak vlijte rajčata, osolte, opepřete a vhoďte rukou rozmáčknutou papričku a posekané bylinky. Pomalu vařte asi 15 minut.
Toustový chleba zbavte okrajů, zlehka ho pokropte vodou, po chvíli vymačkejte a smíchejte s odkapanými rozinkami.
Na oleji opečte semínka, vmíchejte je k chlebové hmotě, přidejte posekanou petrželku, maso, vejce, koření, sůl, sýr a podle potřeby i mléko.
Vytvořte kuličky, obalte je v mouce, vložte do omáčky a zalijte vínem. Vařte dalších 15 až 20 minut. Před podáváním vylovte z omáčky česnek.
Hodnotit recept: