Italská polévka minestrone
Lehká zeleninová polévka s těstovinami zasytí, ale nikdo po ní nebude unavený.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Špek nakrájejte na kostičky a rozpalte ho v pánvi. Opečte na něm na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou cibulku a mrkev, na kousky pokrájený celer, cuketu a rajčata (ideálně spařená a oloupaná).
Restujte asi 8 minut. Vmíchejte protlak a horký vývar, vsypejte okapané fazole a těstoviny a zakryjte.
Občas polévku zkontrolujte a nechte ji vařit 10-15 minut, než budou těstoviny uvařené na skus.
Ochuťte solí a pepřem, vmíchejte pesto a na talíři posypejte bazalkou a parmazánem.
Plátky bagety opečte v troubě nebo toustovači. Podávejte je k polévce s miskou oleje, do které si bagetu můžete namáčet.
Hodnotit recept: