Bazalková pomazánka s pečeným česnekem
Chcete si domů přinést kousek Itálie? Pak tuto pomazánku nezapomeňte podávat s parmazánem a sluncem nadopovanými rajčaty.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Z česneku oloupejte co nejvíce slupek, aby se hlavičky v troubě nepálily, ale aby současně držely pohromadě.
Špičky seřízněte, aby se odhalily jednotlivé stroužky. Paličky vložte do plechové nebo silikonové formy na muffiny, potřete je olivovým olejem, přikryjte alobalem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut. Pak je vytáhněte, odkryjte a nechte vychladnout.
Do mixéru dejte opláchnuté a důkladně osušené listy bazalky, lžíci olivového oleje, špetku soli, sýr a upečené stroužky česneku. Mixujte, dokud nezískáte krémově hladkou pomazánku.
Podávejte ji na opečeném bílém chlebu obloženém například rajčaty a parmazánem.
Hodnotit recept: