Odpalované košíčky s třešňovou pěnou
Tyto malé sladké jednohubky se doslova rozplývají na jazyku a vypadají dokonale.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
těsto
Postup přípravy
Do rendlíku dejte vařit vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Pak do ní vložte máslo, nechte ho rozpustit, opět přiveďte k varu a vsypejte najednou všechnu mouku.
V tuto chvíli důkladně míchejte, aby se vám vytvořil bochník, který se odlepuje ode dna. Nechte ho vychladnout a pak do těsta vmíchejte jedno po druhém vejce.
Těstem naplňte zdobicí sáček a na plech stříkejte pusinky. Pečte je asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení je nechte vychladnout.
Mezitím do mísy vložte ricottu, přidejte třešně, cukr, třešňový likér a vše rozšlehejte. Pusinky podélně seřízněte a naplňte je krémem.
Hodnotit recept: