Dušené hovězí na pivě s bylinkami
Mas dušené na pivě získá skvělou chuť, kterou jen podtrhnete čerstvými bylinkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte. Maso nakrájejte na větší kostky a zaprašte ho moukou.
V kastrolu rozpalte sádlo a maso na něm zprudka osmahněte, aby se zatáhlo. Pak ho vyndejte, do výpeku přidejte cibuli na kostičky a orestujte ji téměř dohněda.
Přidejte nasekaný česnek, lžíci krystalového cukru, sůl a pepř, promíchejte a do kastrolu vraťte maso.
Zalijte pivem, přidejte rozmarýn a tymián, zakryjte a na mírném ohni duste asi dvě hodiny do změknutí. Podle potřeby podlévejte horkou vodou.
Omáčka se nemusí na závěr zahušťovat. Podávejte s vařenými bramborami.
Hodnotit recept: