Steak z hovězího pupku | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Steak z hovězího pupku

40 min. | hlavní chod | 13 kJ/porce | 4 porce

Neprávem opomíjený kus masa vás překvapí! Měkká část hovězího břicha bez kostí se skvěle hodí nejen na dokonalý steak, ale i k omáčkám.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kghovězí pupek

podle potřeby

olej
sůl
koření grilovací

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 30
1.

Steak zlehka potřete z obou stran olejem, osolte a okořeňte (nejlépe čerstvě mletým kořením).

2.

Na pánvi rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte, z každé strany 6 minut. Pak ho vyjměte z pánve, vložte do pekáčku a dopékejte v troubě rozpálené na 200 °C asi 15 minut.

3.

Hotový steak zabalte do alobalu a nechte v pokojové teplotě asi 5 minut odpočinout, aby byl správně šťavnatý.

4.

Těsně před podáváním maso nakrájejte přes vlákno na plátky o síle asi 1/2 centimetru. Jako příloha se hodí pečené brambory nebo tousty z bílého chleba.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz