Steak z hovězího pupku
Neprávem opomíjený kus masa vás překvapí! Měkká část hovězího břicha bez kostí se skvěle hodí nejen na dokonalý steak, ale i k omáčkám.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Steak zlehka potřete z obou stran olejem, osolte a okořeňte (nejlépe čerstvě mletým kořením).
Na pánvi rozpalte olej a maso na něm zprudka opečte, z každé strany 6 minut. Pak ho vyjměte z pánve, vložte do pekáčku a dopékejte v troubě rozpálené na 200 °C asi 15 minut.
Hotový steak zabalte do alobalu a nechte v pokojové teplotě asi 5 minut odpočinout, aby byl správně šťavnatý.
Těsně před podáváním maso nakrájejte přes vlákno na plátky o síle asi 1/2 centimetru. Jako příloha se hodí pečené brambory nebo tousty z bílého chleba.
Hodnotit recept: