Buřty na pivu s papričkami
Pikantní pochoutka, se kterou se vždycky blýsknete.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
8 ksšpekáček
2 sklenicepaprika sterilovaná
2 kscibule kuchyňská
250 mlkečup sladký
100 mlkečup ostrý
1 láhevpivo černé
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 45
1.
Polovinu papriček podélně rozřízněte, odstraňte z nich semínka a nakrájejte je na plátky.
2.
Do každého špekáčku nacpěte jeden až dva kousky papriky, špekáčky vyskládejte do pekáčku jeden vedle druhého a zasypejte je kroužky cibule.
3.
Kečup promíchejte s pivem a vzniklou tekutinu na špekáčky nalijte. Povrch posypejte zbylými celými papričkami.
4.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba hodinu a občas přelijte. Podávejte s chlebem.
Hodnotit recept: