Spaghetti carbonara
Naprostá italská klasika, do které patří uzené a vaječné žloutky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
500 gšpagety
250 gmaso uzené
80 gsýr parmezán
4 ksžloutek
100 mlvývar hovězí
podle chuti
sůl
pepř barevný drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě.
2.
Uzené maso nakrájejte na tenké plátky a orestujte na pánvi dozlatova. Pak si připravte směs ze žloutků, vývaru a pepře.
3.
Uvařené špagety vložte do pánve k orestovaným líčkům. Odstavte a vmíchejte směs žloutků. Už dále neohřívejte, naservírujte na talíře a na závěr posypte parmazánem.
Hodnotit recept: