Tataráček z mladých cuket
Tatarák nemusí být jen ten z hovězího, nebo z lososa. Vyzkoušejte také tatarák z mladých cuket, který nemá chybu jako příloha ke grilovanému masu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 kscuketa
150 gsýr ricotta
2 polévková lžícešťáva limetková
2 polévková lžíceolej olivový
1 hrstmáta peprná
1 hrstkoriandr lístky čerstvé
podle chuti
sůl
pepř barevný drcený
mandle pražené
Postup přípravy
Čas přípravy: 40
1.
Cukety nakrájejte na plátky a zasypejte solí. Nechte je půl hodiny vypotit a pak opláchněte.
2.
Dejte je do mísy, přidejte olej, ricottu a mátu. Vše dobře rozmixujte, zakapejte limetovou šťávou a podle chuti osolte a opepřete.
3.
Tataráček nechte uležet v chladu. Vychlazený ho podávejte na opečeném toustu, ozdobený koriandrem a plátky mandlí.
Hodnotit recept: