Grilovaná zelenina
Když už se pustíte do grilování masa, hodte na gril i zeleninu. Jako příloha je totiž nepřekonatelná!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kspaprika červená
1 kspaprika žlutá
4 stroužekčesnek
1 kscuketa
1 kslilek
2 kscibule červená
0.5 lžičkakmín římský mletý
1 polévková lžícebylinky čerstvé
podle chuti
sůl
pepř barevný drcený
olej olivový extra panenský
ocet balsamico
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
Papriku nakrájejte na širší pruhy, rajčata, lilek a cuketu na plátky a cibuli na měsíčky. Stroužky česneku prolisujte.
2.
Vše dejte do velké mísy, promíchejte s bylinkami, osolte, opepřete a přidejte římský kmín. Pak zeleninu rozložte na grilovací tácek a zakapejte olivovým olejem.
3.
Tácek přikryjte alobalem a grilujte asi 15 minut. Dalších 15 grilujte zeleninu nezakrytou. Hotový pokrm ještě zakapejte balzamikovým octem.
Hodnotit recept: