Jahodový džem podle Dity P.
Připravte si božský domácí jahodový džem podle slavné televizní kuchařky Dity Pecháčkové.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Dám do kastrolu nebo do hluboké pánve jahody a lžíci vody a na středním ohni vařím za občasného míchání 15–20 minut, až se jahody částečně rozvaří.
Vanilkový lusk podélně rozříznu ostrým nožem a špičkou nože vyškrábu z obou půlek dřeň. Vanilkový lusk, dřeň, cukr i citronovou šťávu přidám k jahodám a míchám, až se cukr rozpustí.
Směs přivedu k varu, stáhnu plamen a vařím 15–20 minut a průběžně stahuju lžící z povrchu džemu pěnu.
Vanilkový lusk vyndám a džem naliju do sterilizovaných sklenic, uzavřu je víčkem, sklenice otočím dnem vzhůru a nechám je tak, dokud džem nevychladne.
TIP: Tento recept, a mnoho dalších, najdete v kuchařce DENÍK DITY P.
Hodnotit recept: