Jahodový džem podle Dity P. | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jahodový džem podle Dity P.

50 min. | marmeláda | 3 370 kJ/porce | 5 porcí | Vegetariánské jídlo

Připravte si božský domácí jahodový džem podle slavné televizní kuchařky Dity Pecháčkové.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 kgjahody čerstvé
1 polévková lžícevoda
1 kslusk vanilkový
1 kgcukr krupice
125 mlšťáva citronová

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 40
1.

Dám do kastrolu nebo do hluboké pánve jahody a lžíci vody a na středním ohni vařím za občasného míchání 15–20 minut, až se jahody částečně rozvaří.

2.

Vanilkový lusk podélně rozříznu ostrým nožem a špičkou nože vyškrábu z obou půlek dřeň. Vanilkový lusk, dřeň, cukr i citronovou šťávu přidám k jahodám a míchám, až se cukr rozpustí.

3.

Směs přivedu k varu, stáhnu plamen a vařím 15–20 minut a průběžně stahuju lžící z povrchu džemu pěnu.

4.

Vanilkový lusk vyndám a džem naliju do sterilizovaných sklenic, uzavřu je víčkem, sklenice otočím dnem vzhůru a nechám je tak, dokud džem nevychladne.

5.

TIP: Tento recept, a mnoho dalších, najdete v kuchařce DENÍK DITY P.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz