Jahodová marmeláda s mátou a chia semínky
Máta a chia semínka udělají z klasické jahodové marmelády zdravější a luxusnější variantu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Jahody omyjte a očistěte. Dvě třetiny jahod v hrnci zasypte cukrem, přikryjte pokličkou a nechejte nejméně 4 hodiny v chladu, aby pustily šťávu.
Po 4 hodinách jahody mírně rozmačkejte, přidejte želírovací cukr a za občasného míchání vařte na mírném plameni.
Když vařením vznikne jahodový protlak, přidejte do nich kůru a šťávu z pečlivě omytého citronu, zbytek na kousky nakrájených jahod, chia semínka a povařte.
Nakonec přidejte najemno nasekanou mátu a za stálého míchání nechte přejít varem, aby chia semínka nabobtnala a marmeládu zahustila.
Poté teplou marmeládu naplňte do vyvařených sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechejte vychladnout.
Hodnotit recept: