Klasická jahodová marmeláda | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Klasická jahodová marmeláda

50 min. | marmeláda | 1 668 kJ/porce | 5 porcí | Vegetariánské jídlo

Máte doma hromadu jahod a nevíte, co s nimi? Uvařte si božskou domácí marmeládu!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 kgjahody čerstvé
500 gcukr želírovací
1 lžičkakyselina citronová

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

Jahody pokrájejte na menší kousky, dejte do kastrolku a na mírném ohni duste ve vlastní šťávě.

2.

Až se rozvaří, nechte je chvíli vychladnout a poté rozmixujte tyčovým mixérem do požadované hmoty. Záleží na tom, jestli chcete marmeládu hladkou, nebo v ní chcete najít kousky ovoce.

3.

Do jahodové hmoty vmíchejte želírovací cukr a kyselinu citronovou a směs za stálého míchání přiveďte k varu.

4.

Vařte asi 5 minut a během této doby sbírejte vzniklou pěnu. Odstavte ze sporáku, nechte vychladnout a plňte do vyvařených zavařovacích skleniček.

5.

Skleničky na 10 minut obraťte víčkem dolů a máte hotovo. Pokud chcete, můžete je na závěr zavařit, aby vám marmeláda déle vydržela.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz