Klasická jahodová marmeláda
Máte doma hromadu jahod a nevíte, co s nimi? Uvařte si božskou domácí marmeládu!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Jahody pokrájejte na menší kousky, dejte do kastrolku a na mírném ohni duste ve vlastní šťávě.
Až se rozvaří, nechte je chvíli vychladnout a poté rozmixujte tyčovým mixérem do požadované hmoty. Záleží na tom, jestli chcete marmeládu hladkou, nebo v ní chcete najít kousky ovoce.
Do jahodové hmoty vmíchejte želírovací cukr a kyselinu citronovou a směs za stálého míchání přiveďte k varu.
Vařte asi 5 minut a během této doby sbírejte vzniklou pěnu. Odstavte ze sporáku, nechte vychladnout a plňte do vyvařených zavařovacích skleniček.
Skleničky na 10 minut obraťte víčkem dolů a máte hotovo. Pokud chcete, můžete je na závěr zavařit, aby vám marmeláda déle vydržela.
Hodnotit recept: