Pikantní rizoto s klobásou
Kombinace rýže, svěžích cherry rajčátek a španělského choriza je prostě dokonalá.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
300 grýže
200 gchorizo španělská klobása
200 grajčata cherry
2 polévková lžíceolej olivový
1 kscibule kuchyňská
2 stroužekčesnek
1 polévková lžícebylinky čerstvé
1 lvývar
podle chuti
sůl
pepř barevný drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 5
Čas vaření/pečení: 25
1.
Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm nakrájenou cibuli.
2.
Po chvíli přidejte nakrájenou klobásu a prolisované stroužky česneku a vše společně opékejte asi 5 minut.
3.
Přisypejte propláchnutou rýži a nalijte tolik vývaru, aby byla všechna zrnka ponořená. Vařte, dokud rýže není téměř měkká.
4.
Podle potřeby dolévejte v průběhu vaření vývar a chvíli před dohotovením vmíchejte rajčata. Hotové rizoto podávejte posypané parmazánem a bylinkami.
Hodnotit recept: