Ořechový hřbet
Ořechový hřbet připravený ze sněhu, másla, cukru, žloutků, ořechů a strouhanky. Zdobýme čokoládovou polevou a ořechy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Bílky se špetkou soli ušlehejte na tuhý sníh, přidejte 80 g cukru.
Máslo se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a mletou skořicí utřete do pěny.
Přimíchejte žloutky a nakonec vmíchejte mleté ořechy, strouhanku a sníh.
Formu vymažte tukem a vysypejte strouhankou.
Formu naplňte těstem a pečte pozvolna při teplotě 160 °C.
Zchladlý moučník polijte rozpuštěnou čokoládovou polevou a posypte sekanými ořechy.
Po ztuhnutí hřbet nakrájejte na plátky.
Hodnotit recept: