Základní recept na cheesecake
Neodolatelný tvarohový koláč, snadný na přípravu a svou jemnou chutí potěší každého labužníka.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
na formu
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C.
Dortovou formu lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
Dno z vnější strany pečlivě obalte alobalem.
Sušenky rozdrťte v mikrotenovém sáčku válečkem.
V míse je smíchejte s rozpuštěným máslem a hmotu dejte do formy.
Upěchujte rovnoměrně skleničkou s rovným dnem, tak aby dobře kopírovala dno i stěny formy.
Pečte v předehřáté troubě 8 až 10 minut dozlatova a vyjměte
Korpus nechte trochu zchladnout.
Mezitím smíchejte ingredience na náplň.
Na korpus vlijte náplň a pečte asi hodinu při teplotě 160 °C.
Hodnotit recept: