Sirup z bezinkových květů
Se sirupem je sice trošku práce, ale pokud se do ní pustíte, rozhodně toho nebudete litovat!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Povřte vodu a nechte ji vychladnout. Pak krátce operte květy bezu pod studenou vodou a zelijte je vychladlou převařenou vodou. Přidejte citrony nakrájené na kolečka a všechno dejte do ledničky odležet nejméně na 24 hodin.
Šťávu zceďte a přidejte cukr, kyselinu citronovou, případně i další citron. Vše důkladně zamíchejte, především proto, aby se rozpustil cukr.
Potom sirup nalijte do skleněných lahví vymytých vroucí vodou. Před uzavřením můžete na povrch sirupu nakapat pár kapek alkoholu, abyste zničili bakterie.
Pokud chcete, aby vám sirup vydržel i do příštího roku, skladujte ho ve tmě. Jinak to ale není potřeba. Limonádu připravíte jednoduše tak, že sirup zalijete vychlazenou sodovkou a přihodíte podle chuti pár koleček citronu nebo ledových kostek.
Hodnotit recept: