Vrstvené poháry s jahodami
Jahody se smatnou jsou sice klasika, ale jahodové poháry, které hrají několika barvami, si jistě zamilujete.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Mascarpone smícháme s moučkovým cukrem a polovinou vyšlehané smetany. Žloutky vyšleháme v horké vodní lázni s vanilkovým cukrem do husté pěny (žloutky by měly projít teplotou 65 °C) a vmícháme do poloviny mascarpone.
Zbylou smetanu přivedeme k varu, do horké vmícháme nakrájenou čokoládu a necháme rozpustit. Polovinu čokoládové omáčky nalijeme do druhé poloviny mascarpone a promícháme.
Do pohárů dáme nejdříve čokoládové mascarpone, zalijeme čokoládovou omáčkou a pak přidáme žloutkové mascarpone. Uložíme do chladničky na 4 hodiny tuhnout.
Na povrch naskládáme nakrájené jahody a zalijeme dortovým želé, připraveným podle návodu na obalu.
Necháme tuhnout asi 10 minut. Poháry ozdobíme před podáváním celými jahodami.
Hodnotit recept: