Pikantní grilovaná vepřová krkovička
Také milujete pořádně šťavnatý vepřový steak? Tento s chilli marinádou vás určitě nezklame.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 plátekvepřová krkovice
6 polévková lžíceomáčka sójová
3 polévková lžíceprotlak rajčatový
2 polévková lžícemed
1 lžičkaomáčka chilli
1 lžičkakůra citrónová
podle chuti
sůl
pepř barevný drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.
V pánvi smíchejte rajský protlak, sójovou omáčku a med. Přidejte nastrouhanou kůru z citronu, chilli omáčku a směs přiveďte k varu. Krátce povařte a nechte ji mírně vychladnout.
2.
Maso naklepejte, osolte a opepřete. Z každé strany potřete marinádou a nechte uležet do druhého dne.
3.
Pak dejte plátky masa na rozpálený gril a z každé strany je opékejte asi 8 minut.
4.
Maso můžete také péct nějakou dobu v troubě a poté jen krátce grilovat. Bude křehčí.
Hodnotit recept: