Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Rumpsteak s citronovo-tymiánovou marinádou

30 min. | hlavní chod | Grilování | 1 540 kJ/porce | 4 porce

Nejlepší steak je z hovězího masa. A tento, ovoněný citronem a tymiánem prostě nemá chybu!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
600 ghovězí roštěnec
5 snítkatymián
2 stroužekčesnek
1 lžičkakůra citrónová
2 polévková lžícešťáva citronová
80 mlolej olivový
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř barevný drcený

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.

Z okrajů masa odřízněte tuk. Steak potřete olejem, rozpalte gril a maso z každé strany opékejte asi 4 minuty, podle tloušťky steaku a požadovaného propečení.

2.

Mezitím v široké mělké míse smíchejte marinádu z nasekaného tymiánu, rozmělněného česneku, citronové kůry, šťávy, oleje, soli a pepře.

3.

Hotové maso vložte do marinády, nechte 4 minuty marinovat, poté otočte a pokračujte 4 minuty z druhé strany. Po marinování nakrájejte na plátky a podávejte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz