Jahodový dort s bílou čokoládou
Když hřešit, tak pořádně! Kombinace svěžích jahod a sladké bílé čokolády vás zaručeně dostane!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
náplň
těsto
Postup přípravy
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, solí a citronovou kůrou do pěny.
Mouku smícháme s kypřicím práškem a společně s mandlemi, čokoládou a máslem ručně vmícháme do hmoty. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 30 minut.
Korpus necháme na kuchyňské mřížce vychladnout, pak ho podélně rozřízneme. Smetanu ušleháme se smeta-fixem dotuha, polovinu šlehačky naneseme na korpus a na povrch naskládáme jahody.
Zakryjeme druhým plátem korpusu, a opatrně přitlačíme a vršek potřeme zbytkem šlehačky. Jahody na ozdobení dortu namočíme do 10 g rozpuštěné bílé čokolády a necháme zatuhnout.
Ze zbývající čokolády vytvoříme nožem hoblinky, kterými ozdobíme povrch dortu, přidáme jahody a do podávání uložíme do chladničky.
Hodnotit recept: