Pastýřský koláč | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pastýřský koláč

65 min. | hlavní chod | 1 093 kJ/porce | 6 porcí

Tato anglická klasika v sobě ukrývá lehodné mleté maso pod bramborovou peřinkou. Obzvláště děti ji naprosto milují.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
450 ghovězí mleté maso
2 kscibule kuchyňská
1 ksmrkev
25 gsádlo
1 špetkaskořice mletá
1 lžičkarozmarýn
1 polévková lžícepetrželka nasekaná
1 polévková lžícemouka hladká
1 polévková lžíceprotlak rajčatový
250 mlvývar hovězí
900 gbrambory moučné
2 kspórek
50 gmáslo
25 gsýr čedar strouhaný

podle potřeby

sůl
pepř černý drcený

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 45
1.

Na sádle osmahněte cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev, pak přidejte maso.

2.

Až zbledne, přisypejte koření a bylinky a protlak s moukou. Zalijte horkým vývarem a nechte mírně bublat.

3.

Na čepici uvařte v osolené vodě brambory, pórek nasekaný na kolečka poduste na másle. Pak vše společně rozmačkejte na kaši.

4.

Masovou směs dejte do dobře vymazané formy, překryjte ji kaší a posypejte čerstvě mletým pepřem a sýrem. Pečte při 200 °C asi 25 minut.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz