Chilli con carne z trouby
Vyzkoušejte mexickou klasiku z mletého hovězího, zapečenou strouhaným sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
400 ghovězí mleté maso
1 kscibule kuchyňská
1 ksfeferonka červená
1 plechovkaprotlak rajčatový
400 mlvývar
250 gkukuřice sterilovaná
400 gfazole červené sterilované
200 gsýr čedar strouhaný
1 lžičkapaprika červená mletá
1 balíčeknachos
podle potřeby
olej
máslo
sůl
pepř barevný drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 45
1.
Mleté maso opečte na oleji a přidejte nasekanou cibulku a feferonku.
2.
Krátce orestujte a přidejte rajský protlak, vývar a vše povařte.
3.
Ochuťte solí, pepřem a paprikou a vmíchejte kukuřici a papriku. Směs přeložte do máslem vytřené zapékací formy a v troubě vyhřáté na 180 °C zapékejte chilli con carne asi 10 minut.
4.
Poté směs vytáhněte, zapíchejte do ní nachos, posypte strouhaným sýrem a dejte zapéct zhruba na dalších 10 minut.
Hodnotit recept: