Vepřové karbanátky se saturejkou
Smažené karbanátky z mletého masa patří neodmyslitelně na náš stůl. Jsou snadné na přípravu, chutné a hlavně finančně nenáročné.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžícenať petrželová
0,5 lžičkapaprika mletá
1 kscibule kuchyňská
1 ksvejce
1 lžíceolej
1 lžícepažitka
1 lžíceomáčka worchesterová
1 lžičkahořčice dijónská
1 lžičkasaturejka
500 gvepřové mleté maso
na obalení
5 lžícemouka
na pánev
1 lžíceolej
Postup přípravy
Čas přípravy: 45
1.
Přísady dejte do větší mísy.
2.
Důkladně je promíchejte a nechte v chladu odpočinout, aby se chutě spojily.
3.
Lžící nabírejte stejně velké kusy masové směsi a tvarujte placičky přibližně velikosti dlaně.
4.
Obalte je v hladké mouce.
5.
Usmažte v rozpáleném oleji. Nejprve zprudka, pak oheň zmírněte.
6.
Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.
Hodnotit recept: