Fazolové karbanátky
Karbanátky z umletých fazolí smíchaných s orestovanou žemlí na cibulce. Dochucené česnekem a majoránkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na obalení
Postup přípravy
Fazole namočte den předem, pak je uvařte doměkka.
Sceďte a dvě třetiny jich umelte.
Žemli nakrájejte na kostičky, zalijte trochou mléka a nechte chvíli stát.
Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, na oleji ji osmažte dozlatova.
Cibuli spolu s vymačkanou žemlí přimíchejte k fazolové směsi.
Přidejte rozšlehaná vejce, zbylou třetinu fazolí, prolisovaný česnek, podle chuti majoránku, pepř, sekanou petrželovou nať a sůl.
Směs důkladně promíchejte, vytvarujte z ní malé karbanátky.
Postupně je obalujte v hladké mouce, v ušlehaných vejcích a ve strouhance.
Obalené karbanátky usmažte v oleji dozlatova.
Hodnotit recept: