Květákové karbanátky
Květákové karbanátky z uvařeného a rozmačkaného květáku, uzeného sýra, vejce a mouky. Ochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kskvěták
1 špetkasůl
100 gstrouhanka
150 gsýr uzený
2 ksvejce
2 lžícemouka hrubá
1 špetkapepř černý mletý
podle potřeby
olej
Postup přípravy
Čas přípravy: 35
1.
Květák omyjte a uvařte doměkka v osolené vodě.
2.
Sceďte ho a rozmačkejte vidličkou.
3.
Přidejte nastrouhaný uzený sýr, vejce, sůl, pepř, mouku a vše promíchejte.
4.
Vytvarujte placičky, obalte je ve strouhance.
5.
V rozehřátém oleji je usmažte dozlatova.
6.
Podávejte s bramborovou kaší, salátem, případně s tatarskou omáčkou a s pečivem.
Hodnotit recept: