Květákové karbanátky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Květákové karbanátky

35 min. | hlavní chod | 1 497 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Květákové karbanátky

Květákové karbanátky z uvařeného a rozmačkaného květáku, uzeného sýra, vejce a mouky. Ochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kskvěták
1 špetkasůl
100 gstrouhanka
150 gsýr uzený
2 ksvejce
2 lžícemouka hrubá
1 špetkapepř černý mletý

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Čas přípravy: 35
1.

Květák omyjte a uvařte doměkka v osolené vodě.

2.

Sceďte ho a rozmačkejte vidličkou.

3.

Přidejte nastrouhaný uzený sýr, vejce, sůl, pepř, mouku a vše promíchejte.

4.

Vytvarujte placičky, obalte je ve strouhance.

5.

V rozehřátém oleji je usmažte dozlatova.

6.

Podávejte s bramborovou kaší, salátem, případně s tatarskou omáčkou a s pečivem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 670,4kJ 1 496,6kJ
Bílkoviny 8,7g 19,4g
Tuky 8g 17,9g
Sacharidy 13,5g 30,2g
Cholesterol 64,9mg 145mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz