Pikantní koláč s chilli papričkami
Koláč pokladený dýní osmahnutou na másle s chilli papričkou. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Podáváme s bylinkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Z mouky, 50 až 60 ml vody, másla a ze soli vypracujte hladké těsto.
Na pomoučeném válu z něj vyválejte tenký plát a vložte na dno kulaté formy.
Dýni rozkrojte na dvě poloviny, odstraňte z dužniny jadérka a nakrájejte ji na měsíčky.
Chilli papričku zbavte semen a nakrájejte ji.
Troubu předehřejte na 180 °C.
V pánvi rozehřejte olej a dýni spolu s chilli papričkou krátce osmahněte.
Přidejte máslo, osolte, opepřete a dochuťte cukrem.
Směs nechte mírně vychladnout, rovnoměrně ji rozdělte na těsto a upečte do zlatohněda.
Hotový koláč posypte čerstvými sekanými bylinkami a podávejte.
Hodnotit recept: