Dýňový dezert | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Dýňový dezert

Ilustrační foto

Listové těsto potřené směsí z dýně, cukru, pomerančové šťávy, smetany a vajec, dochucené skořicí. Podáváme s piniovými oříšky a poprášené cukrem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 lžíceskořice mletá
1 kspomeranč
1 kssmetana zakysaná
1 kstěsto listové
100 gořechy piniové
2 ksvejce
250 gcukr moučka
400 gdýně

podle potřeby

mouka

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 25
1.

Dýni oloupejte, zbavte jader, dužninu nakrájejte a dejte do hrnce.

2.

Přidejte 100 g cukru, pomerančovou šťávu (z jednoho pomeranče) a duste doměkka.

3.

Zvyšte teplotu, aby se tekutina téměř odpařila a dýni nechte mírně zkaramelizovat.

4.

Hrnec sejměte z ohně a dýni rozmixujte na pyré.

5.

Troubu předehřejte na 210 °C.

6.

Rozmražené těsto rozválejte na pomoučené desce a vložte do kulaté koláčové formy.

7.

Z těsta, které přečnívá přes okraje formy, vytvarujte silnější okraj. Těsto propíchejte vidličkou.

8.

V míse rozšlehejte vejce se smetanou, zbylým cukrem a skořicí a přimíchejte dýňové pyré.

9.

Směs vlijte na připravený korpus. Formu vložte do trouby a koláč upečte dozlatova.

10.

Neosolené piniové oříšky nasucho opečte.

11.

Před podáváním nakrájejte, poprašte cukrem, posypte oříšky a ozdobte pomerančovou kůrou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 975kJ 14 683,7kJ
Bílkoviny 3,7g 55,8g
Tuky 12,1g 181,9g
Sacharidy 27,7g 417,8g
Cholesterol 38,5mg 580mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz