Dýňový dezert
Listové těsto potřené směsí z dýně, cukru, pomerančové šťávy, smetany a vajec, dochucené skořicí. Podáváme s piniovými oříšky a poprášené cukrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Dýni oloupejte, zbavte jader, dužninu nakrájejte a dejte do hrnce.
Přidejte 100 g cukru, pomerančovou šťávu (z jednoho pomeranče) a duste doměkka.
Zvyšte teplotu, aby se tekutina téměř odpařila a dýni nechte mírně zkaramelizovat.
Hrnec sejměte z ohně a dýni rozmixujte na pyré.
Troubu předehřejte na 210 °C.
Rozmražené těsto rozválejte na pomoučené desce a vložte do kulaté koláčové formy.
Z těsta, které přečnívá přes okraje formy, vytvarujte silnější okraj. Těsto propíchejte vidličkou.
V míse rozšlehejte vejce se smetanou, zbylým cukrem a skořicí a přimíchejte dýňové pyré.
Směs vlijte na připravený korpus. Formu vložte do trouby a koláč upečte dozlatova.
Neosolené piniové oříšky nasucho opečte.
Před podáváním nakrájejte, poprašte cukrem, posypte oříšky a ozdobte pomerančovou kůrou.
Hodnotit recept: