Nadívaná kachna
Kachna plněná nádivkou z chleba, cibule zpěněné na másle, celer, meruňky a ořechy. Dochutíme bylinkami, pomerančovou kůrou a muškátovým oříškem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
nádivka
Postup přípravy
Nadrobno nakrájejte cibuli. Chléb namočte do mléka.
Očistěte a na kostičky nakrájejte celer.
Nasekejte bylinky.
Rozehřejte máslo a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
Do mísy dejte chléb (přebytečnou tekutinu vymačkejte) a celer.
Přidejte meruňky, pomerančovou kůru, bylinky, mleté ořechy a osmaženou cibuli.
Nádivku promíchejte, osolte, opepřete a dochuťte muškátový oříškem.
Kachnu omyjte, osušte, osolte zevnitř i na povrchu a naplňte připravenou nádivkou.
Otvor zašijte nebo zavřete párátky a kachnu položte na pekáč hřbetem dolů.
Podlijte naběračkou vody a přikrytou kachnu pečte asi hodinu při 160 °C za občasného podlévání vypečenou šťávou.
Potom ji obraťte, propíchejte vidličkou, aby se během pečení uvolnil a vytekl tuk. V případě potřeby podlijte i trochou vody.
Přibližně 20 minut před dopečením kachnu odkryjte a zvyšte teplotu v troubě, aby se vytvořila křupavá kůrka.
Upečenou kachnu naporcujte, podávejte s dušeným zelím a knedlíky nebo plackami.
Hodnotit recept: