Perník s vanilkovou omáčkou
Perník je klasika, která se nikdy neomrzí. Ale proč ho trošku nepozvednout vanilkovou omáčkou?
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Ve velké míse ušlehejte vejce s cukrem, přidejte olej, med, mouku smíchanou s perníkovým práškem a kakaem, mleté ořechy a umíchejte hladké těsto.
Nalijte ho do máslem vymazané kulaté formy. Perník pečte 35 až 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Po upečení ho nechte vychladnout na mřížce. Mezitím zahřejte smetanu, přidejte do ní nalámanou čokoládu a vanilku. Omáčku prohřívejte na mírném plameni.
Před podáváním přelijte jednotlivé porce moučníku vanilkovou omáčkou.
Hodnotit recept: