Květákové placičky
Dobré a vydatné jídlo nemusí být drahé. Vyzkoušejte tyto květákové placičyk, po kterých se u vás doma jen zapráší.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kskvěták
2 ksvejce
10 polévková lžícemouka polohrubá
10 polévková lžícemléko
1 hrstbylinky čerstvé
podle potřeby
sůl
pepř barevný drcený
olej
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.
Květák omyjte a rozdělte na růžičky. Zasyrova nahrubo nastrouhejte.
2.
Přidejte mouku, mléko, žloutky, bylinky a sníh ušlehaný z bílků, podle chuti osolte a opepřete.
3.
Rukama tvořte ze směsi placičky a smažte je na pánvi na rozpáleném oleji.
4.
Podávejte s bramborami a tatarkou nebo s bramborovou kaší.
DALŠÍ RECEPTY:
CELEROVÁ POLÉVKA
RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA
VYZKOUŠEJTE I JINÉ ZELENINOVÉ RECEPTY
Hodnotit recept: