Kulajda | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kulajda

40 min. | polévka | 1 905 kJ/porce | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Tradiční česká smetanová polévka, ve které se dokonale snoubí chuť kopru, hub a vařeného vejce.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
2 lvoda
3 ksbrambory
60 ghouby sušené
2 polévková lžícemáslo
2 ksvejce na tvrdo
3 kslist bobkový
1 lžičkakoření nové
1 lžičkapepř černý celý
1 svazečekkopr čerstvý
250 mlsmetana ke šlehání
200 mlsmetana zakysaná
5 polévková lžícemouka hladká

podle chuti

sůl
ocet

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 30
1.

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a krátce na něm osmahneme houby, zalijeme vodou, přidáme kostky brambor, osolíme a vaříme, až houby a brambory změknou.

2.

V menším kastrůlku svaříme ve vodě nové koření, bobkový list a pepř a scezený vývar přidáme do polévky.

3.

Kopr nasekáme najemno, vsypeme do základu, pak vmícháme smetanu s hladkou moukou a za stálého míchání vaříme, až polévka zhoustne.

4.

Kulajdu dochutíme solí a troškou octa. Porce polévky zdobíme plátky vajec.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz