Domácí gulášová polévka
Nic nepotěší v zimě tak, jako talíř horké polévky, ve které stojí lžíce.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
250 ghovězí kližka
2 kscibule kuchyňská
2 kspaprika červená
4 ksbrambory
2 stroužekčesnek
1 ksmrkev
2 polévková lžícesádlo
2 polévková lžícemouka hladká
2 lžičkapaprika červená mletá
1 lžičkamajoránka sušená
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 30
1.
Cibuli, papriky a mrkev nakrájejte najemno a orestujte ve větším hrnci na rozpáleném sádle.
2.
Přidejte nadrobno pokrájené maso a zprudka ho osmahněte. Poprašte mletou paprikou, podle chuti osolte, opepřete a podlijte trochou vody. Maso duste pod pokličkou doměkka.
3.
Pak přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory, utřený nebo prolisovaný česnek a dolijte vroucí vodou. Ještě krátce povařte a nakonec polévku zahustěte hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody.
Hodnotit recept: