Hroznové dortíčky s krémem
Marcipánové těsto plněné krémem z pudinku a hroznového vína uvařeného v bílém víně. Zdobíme kuličkami vína a poléváme želatinou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
na košíčky
Postup přípravy
Troubu předehřejte, formičky o průměru asi 12 cm vymažte máslem.
Marcipánovou hmotu nakrájejte na malé kousky a spolu s likérem a máslem je vyšlehejte do pěny.
Postupně vešlehejte i celé vejce a bílek.
Přisypte mouku prosetou s práškem do pečiva a promíchejte.
Marcipánové těsto rozdělte do formiček, uhlaďte.
Zhruba 20 minut zapékejte.
Upečené vyjměte z formiček a nechte vychladnout.
Hroznové víno omyjte, překrojte a zbavte jadérek.
Přiveďte k varu 200 ml vína.
Ve zbylém víně rozmíchejte pudink a přidejte k horkému vínu.
Za stálého míchání zpěňte. Potom nechte vychladnout.
Rozdělte do upečených dortíků a navrstvěte hroznové kuličky.
Dortové želé připravte podle návodu na obalu. Rozmíchejte s vodou, s cukrem a krátce povařte.
Mírně zchladlé nalijte na dortíčky a nechte ztuhnout.
Hodnotit recept: