Šarlotka s ovocem
Dortová forma vyložená piškoty, potřenými krémem z másla, tvarohu a pudinku. Střídáme vrstvy ovoce, piškotů a krému. Zdobíme šlehačkou a zbylým ovocem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
Postup přípravy
Cukr ušlehejte se změklým máslem.
Postupně přidávejte po lžících tvaroh a uvařený zchlazený pudink z 500ml mléka.
Polovinu krému můžete obarvit kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.
Dortovou formu vyložte piškoty, potřete trochou krému a utvořte okraj z trubiček.
Na dno dejte polovinu krému, vytvořte vrstvu z piškotů, ty poklaďte ovocem (čerstvé jahody nebo maliny či jiné sezonní ovoce) a překryjte zbytkem krému.
Povrch uhlaďte, potřete šlehačkou a ozdobte zbytkem ovoce.
Moučník nechte důkladně vychladit a pak formu rozevřete a šarlotku ovažte ozdobnou stuhou.
Hodnotit recept: