Salát s hruškami a rukolou
Právě teď voní a chutnají nejlépe! Uvařte nebo upečte podzimní menu z jablek a hrušek.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
200 grukola
2 kshruška
150 gsýr s modrou plísní
2 polévková lžíceořechy vlašské
8 plátekslanina italská
2 polévková lžíceolej olivový
1 polévková lžíceocet balsamico
1 lžičkašťáva citronová
1 lžičkacukr
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
1.
Salát propláchněte a dejte do velké mísy.
2.
Plátky slaniny dejte na plech vyložený pečicím papírem a v troubě opečte dokřupava.
3.
Hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky, sýr nakrájejte na kostky nebo také na plátky.
4.
V míse smíchejte salát, hrušky, ořechy a slaninu. Přidejte olivový olej, sůl, cukr, citronovou šťávu a opatrně promíchejte.
5.
Hotový salát rozdělte na talíře a zakapejte balsamikem.
Hodnotit recept: