Maďarský tokáň
Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Maso nakrájejte nejdříve na plátky a pak na nudličky.
Cibuli nasekejte a opečte ji na sádle. Přidejte papriku (pokud máte raději pikantní guláše, přidejte ještě 1/2 lžičky pálivé papriky) a maso.
Promíchejte, krátce orestujte a přidejte rajčatový protlak. Směs podlijte vínem a duste ji pod pokličkou doměkka.
V průběhu vaření podlévejte guláš podle potřeby vodou nebo vývarem.
Nakonec přidejte papriku nakrájenou na nudličky, pokrájená rajčata a chvíli ještě duste. Podle chuti osolte a podávejte s tarhoňou nebo s noky.
Hodnotit recept: